Melvia staví nové kanceláře a výrobní závod v Milovicích

Melvia staví nové kanceláře a výrobní závod v Milovicích 2560 1701 administrator

Před lety se nám naskytla příležitost koupit areál v bývalém vojenském prostoru Milovice Mladá. Pozemek jsme tehdy kupovali jako výhodnou investici. Naše firma byla maličká a pro náš provoz nám…

Pekař junior 2022

Pekař junior 2022 2560 1700 administrator

Na konci minulého měsíce (konkrétně 29.-20. března) se v Pardubicích konala každoroční soutěž Pekař junior 2022. Již po dvacáté čtvrté se mezi sebou utkalo 10 finalistů z potravinářských škol z…

PF 2022

PF 2022 2560 1709 administrator

Rádi bychom popřáli vám i všem vašim blízkým krásné prožití vánočních svátků a v novém roce pevné zdraví, mnoho štěstí a spokojenosti!. Děkujeme Vám za dosavadní přízeň a budeme se…

Montáž v Mongolsku se blíží do finále!

Montáž v Mongolsku se blíží do finále! 2560 1593 administrator

Až v dalekém Mongolsku právě naši kolegové dokončují v pekárně Talkh Chikher instalaci dopravníkového systému linky s kynárnou „paternoster“. Ten zajistí plynulý chod až 400 plechů za hodinu, jejich čištění…

Melvia spouští e-shop pro všechny pekaře!

Melvia spouští e-shop pro všechny pekaře! 2000 1482 administrator

Víme, že nákup zařízení pro vaší pekárnu je velký krok, který ovlivní chod celé Vaší firmy a také kvalitu výrobků, které z vaší výrobny odejdou. V Melvii jsme se vždy…

Návštěva v pekárně Náš Chléb

Návštěva v pekárně Náš Chléb 2560 1707 administrator

V dnešním příspěvku bychom vám rádi představili pekárnu Náš Chléb, se kterou spolupracujeme již druhým rokem. Do pekárny jsme se vydali osobně, abychom se mohli na výrobu pečiva podívat a…

PF 2021

PF 2021 1707 2560 administrator

Rádi bychom popřáli vám i všem vašim blízkým krásné prožití vánočních svátků a v novém roce pevné zdraví, mnoho štěstí a spokojenosti!. Děkujeme Vám za dosavadní přízeň a budeme se…

Snížení množství soli v pečivu pomocí fermentačních technologií

Snížení množství soli v pečivu pomocí fermentačních technologií 1704 2560 administrator

Minulý měsíc jsme publikovali článek v časopise Pekař cukrář, který popisuje snížení soli v pečivu pomocí fermentačních technologií. Přečíst si jej můžete v listopadovém čísle tohoto periodika nebo v obrázku…

Reformulace v pekařské výrobě – Snížení obsahu soli ve výrobcích

Reformulace v pekařské výrobě – Snížení obsahu soli ve výrobcích 1200 801 administrator

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze ve spolupráci s pekárnou BEAS započala vývoj úpravy receptur tradičních pekařských výrobků s cílem snížit obsah soli v pečivu na technologicky a senzoricky únosné minimum. Výzkum…

Výsledky soutěže Chléb roku 2020

Výsledky soutěže Chléb roku 2020 2560 1707 administrator

První říjnový den se konal 26. ročník vyhlášení soutěže “Nejlepší chléb roku 2020.” Kvůli koronavirové epidemii probíhalo předávání cen v komornějším duchu. Výrobky se v této prestižní soutěži oceňují v…