Minulý měsíc jsme publikovali článek v časopise Pekař cukrář, který popisuje snížení soli v pečivu pomocí fermentačních technologií. Přečíst si jej můžete v listopadovém čísle tohoto periodika nebo v obrázku…
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze ve spolupráci s pekárnou BEAS započala vývoj úpravy receptur tradičních pekařských výrobků s cílem snížit obsah soli v pečivu na technologicky a senzoricky únosné minimum. Výzkum…
První říjnový den se konal 26. ročník vyhlášení soutěže “Nejlepší chléb roku 2020.” Kvůli koronavirové epidemii probíhalo předávání cen v komornějším duchu. Výrobky se v této prestižní soutěži oceňují v…
I současná nelehká doba může přinést drobná pozitiva. Jedním z nich je i to, že spousta z nás má možnost (a hlavně chuť) pustit se do pečení. S naší pekařskou…
Hned ze začátku letošního roku se naše technoložka Hanka s obchodním manažerem Láďou vydali do Litevského města Kauna, kde sídlí náš dodavatel strojů na řezání a balení pečiva Dovaina. Jejich…
Rádi bychom Vám za společnost Melvia popřáli krásné prožití vánočních svátků a v novém roce mnoho pracovních i osobních úspěchů. Děkujeme Vám za dosavadní přízeň a budeme se těšit na…
Ve vydání deníku metro ze dne 11.12.2019 jste si mohli přečíst článek o naší zakladatelce Vitě Štěpánkové, které bychom zároveň chtěli popřát k jejím dnešním narozeninám. 🙂 Článek si můžete…
Kvapem se k nám opět blíží ty nejkrásnější svátky v roce a s nimi i oblíbené vánoční pečení. Ve spolupráci s naší pekařskou expertkou Hankou jsme si pro vás připravily…
Jedním z cílů našeho blogu je přiblížit vám dění v naší firmě. A kde jinde začít než u Vitalie Štěpánkové, naší majitelky. Zeptali jsme se jí na několik otázek, které…
Na vývoji našich produktů nově spolupracujeme s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Cílem je blíže prozkoumat fermentaci bezlepkové mouky. Celou práci má na starosti studentka Bc. Michaela Sadílková, která porovnává…