Snížení množství soli v pečivu pomocí fermentačních technologií

Snížení množství soli v pečivu pomocí fermentačních technologií 1704 2560 administrator

Minulý měsíc jsme publikovali článek v časopise Pekař cukrář, který popisuje snížení soli v pečivu pomocí fermentačních technologií. Přečíst si jej můžete v listopadovém čísle tohoto periodika nebo v obrázku…

Reformulace v pekařské výrobě – Snížení obsahu soli ve výrobcích

Reformulace v pekařské výrobě – Snížení obsahu soli ve výrobcích 1200 801 administrator

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze ve spolupráci s pekárnou BEAS započala vývoj úpravy receptur tradičních pekařských výrobků s cílem snížit obsah soli v pečivu na technologicky a senzoricky únosné minimum. Výzkum…

Výsledky soutěže Chléb roku 2020

Výsledky soutěže Chléb roku 2020 2560 1707 administrator

První říjnový den se konal 26. ročník vyhlášení soutěže “Nejlepší chléb roku 2020.” Kvůli koronavirové epidemii probíhalo předávání cen v komornějším duchu. Výrobky se v této prestižní soutěži oceňují v…

Recept na pravý kváskový chléb

Recept na pravý kváskový chléb 1600 2000 administrator

I současná nelehká doba může přinést drobná pozitiva. Jedním z nich je i to, že spousta z nás má možnost (a hlavně chuť) pustit se do pečení. S naší pekařskou…

Návštěva v Litevské Dovaině

Návštěva v Litevské Dovaině 1599 788 administrator

Hned ze začátku letošního roku se naše technoložka Hanka s obchodním manažerem Láďou vydali do Litevského města Kauna, kde sídlí náš dodavatel strojů na řezání a balení pečiva Dovaina. Jejich…

PF 2020

PF 2020 800 500 administrator

Rádi bychom Vám za společnost Melvia popřáli krásné prožití vánočních svátků a v novém roce mnoho pracovních i osobních úspěchů. Děkujeme Vám za dosavadní přízeň a budeme se těšit na…

Vitalie Štěpánková v deníku Metro

Vitalie Štěpánková v deníku Metro 1128 1153 administrator

Ve vydání deníku metro ze dne 11.12.2019 jste si mohli přečíst článek o naší zakladatelce Vitě Štěpánkové, které bychom zároveň chtěli popřát k jejím dnešním narozeninám. 🙂 Článek si můžete…

Recept na tradiční vánočku

Recept na tradiční vánočku 1920 1382 administrator

Kvapem se k nám opět blíží ty nejkrásnější svátky v roce a s nimi i oblíbené vánoční pečení. Ve spolupráci s naší pekařskou expertkou Hankou jsme si pro vás připravily…

Vždy hledáme řešení, nikoliv viníka, říká zakladatelka Melvia

Vždy hledáme řešení, nikoliv viníka, říká zakladatelka Melvia 1366 2048 administrator

Jedním z cílů našeho blogu je přiblížit vám dění v naší firmě. A kde jinde začít než u Vitalie Štěpánkové, naší majitelky. Zeptali jsme se jí na několik otázek, které…

Spolupráce Melvia se studenty VŠCHT

Spolupráce Melvia se studenty VŠCHT 2560 2035 administrator

Na vývoji našich produktů nově spolupracujeme s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Cílem je blíže prozkoumat fermentaci bezlepkové mouky. Celou práci má na starosti studentka Bc. Michaela Sadílková, která porovnává…