Naše technoložka Hanka se vydala do Gruzínské Tbilisi, aby dohlédla na nově instalované tvarovací stoje a pomohla zákazníkovi s technologií výroby. Při uvedení linky do provozu bylo nutné doladit proces…
Fermentace, neboli kvašení je prastarou univerzální metodou prodloužení doby uchovávání potravin, navíc přispívá k lepší stravitelnosti a nutriční vyváženosti. Odklon od řemeslné výroby směrem k industrializaci způsobil téměř vymizení umění…
Dne 24. října 2018 naši třeťáci zakončili loňskou celoroční hru Putování za chlebem. Zakončení v tomto stylu stálo opravdu za to! Pozvali jsme si do školy ředitele pekárenské společnosti PENAM,…
Léto je za námi a my Vám přinášíme krátké ohlédnutí za letošním největším pekařským a cukrářským veletrhem IBA. Jednoznačným trendem byla automatizace, která u mnohých vzbudila obdiv i zděšení zároveň…
Vítězky soutěže „Pekař roku 2018 – junior“ se od pondělí 9.4. do středy 11.4. zúčastnily exkurze v Německu, kterou získaly od společnosti MELVIA TRADE s.r.o. jako jednu z cen. V pondělí dopoledne odjely…