Rádi bychom Vám za společnost Melvia popřáli krásné prožití vánočních svátků a v novém roce mnoho pracovních i osobních úspěchů. Děkujeme Vám za dosavadní přízeň a budeme se těšit na…
Ve vydání deníku metro ze dne 11.12.2019 jste si mohli přečíst článek o naší zakladatelce Vitě Štěpánkové, které bychom zároveň chtěli popřát k jejím dnešním narozeninám. 🙂 Článek si můžete…
Kvapem se k nám opět blíží ty nejkrásnější svátky v roce a s nimi i oblíbené vánoční pečení. Ve spolupráci s naší pekařskou expertkou Hankou jsme si pro vás připravily…
Jedním z cílů našeho blogu je přiblížit vám dění v naší firmě. A kde jinde začít než u Vitalie Štěpánkové, naší majitelky. Zeptali jsme se jí na několik otázek, které…
Na vývoji našich produktů nově spolupracujeme s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Cílem je blíže prozkoumat fermentaci bezlepkové mouky. Celou práci má na starosti studentka Bc. Michaela Sadílková, která porovnává…
V dnešní době je v supermarketech k dostání mnoho druhů chlebů. Ty se mohou lišit barvou, rozměry, složením, cenou, ale i řadou dalších faktorů. Abychom měli výběr ještě těžší, spousta…
Společnost Melvia vás srdečně zve na přední světový veletrh pekařství a cukrářství Südback. Ten se tradičně koná na výstavišti v německém Stuttgartu, tentokrát ve dnech 21. – 24. září 2018.…
Velmi příjemné dopoledne jsme strávili se seniory z komunitního centra na malebném statku v Brázdimi. Naše technoložka Hanka a jednatelka Vita přítomným vysvětlily základy výroby kvalitního pečiva, včetně přesného popisu,…
Naše technoložka Hanka se vydala do Gruzínské Tbilisi, aby dohlédla na nově instalované tvarovací stoje a pomohla zákazníkovi s technologií výroby. Při uvedení linky do provozu bylo nutné doladit proces…
Fermentace, neboli kvašení je prastarou univerzální metodou prodloužení doby uchovávání potravin, navíc přispívá k lepší stravitelnosti a nutriční vyváženosti. Odklon od řemeslné výroby směrem k industrializaci způsobil téměř vymizení umění…