Recept na tradiční vánočku

Recept na tradiční vánočku 1920 1382 administrator

Kvapem se k nám opět blíží ty nejkrásnější svátky v roce a s nimi i oblíbené vánoční pečení. Ve spolupráci s naší pekařskou expertkou Hankou jsme si pro vás připravily…

Vždy hledáme řešení, nikoliv viníka, říká zakladatelka Melvia

Vždy hledáme řešení, nikoliv viníka, říká zakladatelka Melvia 1366 2048 administrator

Jedním z cílů našeho blogu je přiblížit vám dění v naší firmě. A kde jinde začít než u Vitalie Štěpánkové, naší majitelky. Zeptali jsme se jí na několik otázek, které…

Spolupráce Melvia se studenty VŠCHT

Spolupráce Melvia se studenty VŠCHT 2560 2035 administrator

Na vývoji našich produktů nově spolupracujeme s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Cílem je blíže prozkoumat fermentaci bezlepkové mouky. Celou práci má na starosti studentka Bc. Michaela Sadílková, která porovnává…

Jak poznat kvalitní chléb a jak ho správně skladovat?

Jak poznat kvalitní chléb a jak ho správně skladovat? 4800 3204 administrator

V dnešní době je v supermarketech k dostání mnoho druhů chlebů. Ty se mohou lišit barvou, rozměry, složením, cenou, ale i řadou dalších faktorů. Abychom měli výběr ještě těžší, spousta…

Melvia na pekařském veletrhu Südback

Melvia na pekařském veletrhu Südback 640 426 administrator

Společnost Melvia vás srdečně zve na přední světový veletrh pekařství a cukrářství Südback. Ten se tradičně koná na výstavišti v německém Stuttgartu, tentokrát ve dnech 21. – 24. září 2018.…

Pečení na Brázdimském statku

Pečení na Brázdimském statku 5184 3456 administrator

Velmi příjemné dopoledne jsme strávili se seniory z komunitního centra na malebném statku v Brázdimi. Naše technoložka Hanka a jednatelka Vita přítomným vysvětlily základy výroby kvalitního pečiva, včetně přesného popisu,…

Technologická mise v Tbilisi

Technologická mise v Tbilisi 1200 1600 administrator

Naše technoložka Hanka se vydala do Gruzínské Tbilisi, aby dohlédla na nově instalované tvarovací stoje a pomohla zákazníkovi s technologií výroby. Při uvedení linky do provozu bylo nutné doladit proces…

Prodloužení čerstvosti pečiva pomocí technologií IsernHäger

Prodloužení čerstvosti pečiva pomocí technologií IsernHäger 5047 3365 administrator

Fermentace, neboli kvašení je prastarou univerzální metodou prodloužení doby uchovávání potravin, navíc přispívá k lepší stravitelnosti a nutriční vyváženosti. Odklon od řemeslné výroby směrem k industrializaci způsobil téměř vymizení umění…

Projekt Putování za chlebem

Projekt Putování za chlebem 1118 512 Vita

Dne 24. října 2018 naši třeťáci zakončili loňskou celoroční hru Putování za chlebem. Zakončení v tomto stylu stálo opravdu za to! Pozvali jsme si do školy ředitele pekárenské společnosti PENAM,…

Melvia přináší do Čech z veletrhu IBA prudké ochlazení

Melvia přináší do Čech z veletrhu IBA prudké ochlazení 2642 2603 administrator

Léto je za námi a my Vám přinášíme krátké ohlédnutí za letošním největším pekařským a cukrářským veletrhem IBA. Jednoznačným trendem byla automatizace, která u mnohých vzbudila obdiv i zděšení zároveň…