S nadšením vám můžeme oznámit naši účast na prestižním veletrhu IBA, který se koná v Mnichově od 22. do 26. října. Tato výstava je světově uznávanou událostí v oblasti pekařství a cukrářství. V tomto článku vám představíme to nejzajímavější, co na veletrhu uvidíte.
Potkáte nás na stánku A2/340 společnosti Diosna. Diosna vystaví na veletrhu nejnovější trendy v procesu přípravy těsta. Z posledních inovací lze zmínit hnětače se speciální hygienickou rámovou konstrukcí. Hnětač je kompletně bez hydrauliky pouze s elektrickým pohonem, což usnadňuje jeho provoz i údržbu. Nejnovější technologií, kterou Diosna nabízí jsou automatizované systémy pro zrání těsta. Pohyb vozíků s těstem je zajištěn inteligentním nezávislým robotickým modulem. Tyto systémy významně redukují těžkou manuální práci v pekárně. Oproti karuselovým nebo lineárním systémům jsou výrazně flexibilnější jak v technologických parametrech, tak v nárocích na prostor.
Jedním z našich klíčových partnerů, který na veletrhu vystavuje, je Maquinaria Vinas. Tato společnost ze Španělska nabízí řadu tvarovacích linek pro chlebová těsta – od pšeničných po speciální včetně bezlepkových. Jejich technologie Plaff-Plaff H2O je zejména vhodná pro vysoce hydratovaná těsta.
Na Ibě bude k vidění chlebová linka a linka pro tvarování těsta na neapolskou pizzu. Pokud byste rádi viděli zařízení v provozu při zpracování těsta, neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám upřesníme rozvrh prezentací.
Druhou řadou zařízení, na kterou se Maquinaria Vinas specializuje, jsou linky pro laminaci listového těsta. Díky technologii Plaff-Plaff je zpracování těsta dokonale bezstresové. Jedná se o modulární zařízení. Sestavením jednotlivých modulů lze vyrobit blok těsta pro následné ruční zpracování nebo kontinuální pás těsta. Na konci linky může být tvarovací zařízení pro finální zpracování těsta, typicky croissanty, velmi oblíbené twisterry nebo jakékoliv jiné výrobky, včetně plnění, posypu nebo jiného zdobení.
Dalším zajímavým vystavovatelem je společnost Auxpama. Ta se specializuje na nařezávání vodním paprskem. Oproti běžnému nařezávání pomocí nožů se jedná o způsob mnohem efektivnější a flexibilnější. Nařezávací modul může být samostatný a pracovat s vozíky nebo integrovaný v průběžné lince. Zařízení dokáže pracovat s peelboardy i s plechy, což poskytuje široké možnosti využití.
Nařezávací hlava je vybavena optickým senzorem pro detekci přesné polohy výrobku. Řez je tak umístěn velmi precizně nezávisle na tom, zda jsou výrobky uspořádané v rovnoměrné mřížce. Jestliže výrobek na pozici chybí, hlava vynechá krok a nedochází ke zbytečnému smáčení prázdné plochy.
Přijďte se podívat, jak naše technologie pracují v reálném provozu a získejte od nás osobní výklad. Věříme, že společně s našimi partnery Diosna, Maquinaria Vinas, Auxpama a řadou dalších přineseme novou éru moderního zařízení pro pekaře a cukráře!