Na vývoji našich produktů nově spolupracujeme s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Cílem je blíže prozkoumat fermentaci bezlepkové mouky. Celou práci má na starosti studentka Bc. Michaela Sadílková, která porovnává výrobky ze tří druhů kvasů, vedených ze žitného, pšeničného a rýžového starteru. Právě poslední jmenovaný, rýžový, starter může být použit do bezlepkových výrobků. Jeho využití by mohlo přiblížit bezlepkové výrobky k tradičním pekařským výrobkům a vylepšit jejich chuť, aroma a čerstvost.
Uvedené kvasové kultury dodává společnost DIOSNA, kterou Melvia zastupuje v České Republice. Výsledky svého výzkumu bude Michaela prezentovat na našem stránku v rámci výstavy Salima, která proběhne v dubnu 2020 na brněnském výstavišti. Pokud byste rádi i vy vyzkoušeli výrobu kvasů ve vaší pekárně, neváhejte nás kontaktovat na melvia@melvia.eu.