Pro jedinečnou chuťovou rozmanitost a čerstvost, díky které budou vaše výrobky nezaměnitelné.
Typický produkt vyráběný novou technologií, kdy jsou žitná mouka a startér rozmíchány s vodou (TA300 = poměr mouka : voda 100 : 200) a zahřáta v zařízení po dobu 3 hodin na 65 °C. Tímto procesem se dosáhne hnědého přírodního zabarvení AromaStück® a významné sladko sladové chuti. Toho je docíleno především kvůli tvorbě maltózy v průběhu enzymatické reakce, která probíhá v produkční fázi procesu. Díky enzymatickému procesu a zahřátí směsi též dochází k vyšší absorbci vody a jejímu pevnému navázání.
AromaStück® s moukou a celým zrnem
Stejným způsobem může být připraven AromaStück® se záměnou mouky za šroty, celé zrno či olejniny jako je soja, len, sezam atd. V případě použití celých zrn je důležité po produkční fázi zvýšit teplotu na 85°C pro kompletní změknutí a dobré navázání vody i středem zrna.
Výhody použití aroma technologie
- Prodloužení čerstvosti
- Výrazné aroma a chuť
- Možná kombinace s dalšími předstupni
- Vyšší dosahované výtěžnosti
- Fungicidní ochrana
- Snížení nákladů na suroviny (možné snížení tuku a cukru)
- Tvorba unikátních receptur
- Stabilita aroma směsi 24 hod. bez chlazení, 48 hodin s chlazením