Aroma technologie

Pro jedinečnou chuťovou rozmanitost a čerstvost, díky které budou vaše výrobky nezaměnitelné.

Typický produkt vyráběný novou technologií, kdy jsou žitná mouka a startér rozmíchány s vodou (TA300 = poměr mouka : voda 100 : 200) a zahřáta v zařízení po dobu 3 hodin na 65 °C. Tímto procesem se dosáhne hnědého přírodního zabarvení AromaStück® a významné sladko sladové chuti. Toho je docíleno především kvůli tvorbě maltózy v průběhu enzymatické reakce, která probíhá v produkční fázi procesu. Díky enzymatickému procesu a zahřátí směsi též dochází k vyšší absorbci vody a jejímu pevnému navázání.

AromaStück® s moukou a celým zrnem

Stejným způsobem může být připraven AromaStück® se záměnou mouky za šroty, celé zrno či olejniny jako je soja, len, sezam atd. V případě použití celých zrn je důležité po produkční fázi zvýšit teplotu na  85°C pro kompletní změknutí a dobré navázání vody i středem zrna.

Výhody použití aroma technologie

  • Prodloužení čerstvosti
  • Výrazné aroma a chuť
  • Možná kombinace s dalšími předstupni
  • Vyšší dosahované výtěžnosti
  • Fungicidní ochrana
  • Snížení nákladů na suroviny (možné snížení tuku a cukru)
  • Tvorba unikátních receptur
  • Stabilita aroma směsi 24 hod. bez chlazení, 48 hodin s chlazením