Fermentor A100 Ecoline

A100 Ecoline – fermentor pro přípravu zápar a AromaStück®

  • Tříplášťový fermentor z nerezové oceli, medium – voda
  • Pohyblivý na kolečkách, nevyžaduje instalaci
  • Míchadlo se stěrkami stěn a dna nádoby, snadno vyjímatelný pro údržbu a čištění
  • Ovládací panel s PLC a dotykovou obrazovkou pro uložení až 5 receptur pro nastavení teploty a doby fermentace
  • Ploché víko, široký otvor pro pohodlné plnění a čištění fermentoru, s koncovým spínačem
  • Ohřev pomocí vodní lázně, přívod vody manuálním kulovým ventilem, odvzdušňovací ventil, výpusť s kulovým ventilem DN 65
  • Nerezová topná tělesa, bezpečnostní vypnutí při nedostatku vody k ohřevu.

A100 Ecoline – fermentor pro přípravu zápar a AromaStück®. Fermentor je vybaven ovládacím panelem pro uložení až 5 receptur. Může být využit pro zápary a AromaStück® zápary do výtěžnosti TA 300 (mouka) nebo TA 400 (zrniny).

Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku aromastartéru DIOStart aroma DIOStart v certifikované bio kvalitě a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje A100 ecoline přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat.

AromaStück® je typický produkt vyráběný novou technologií, kdy jsou žitná mouka a aromastartér rozmíchány s vodou (TA300 = poměr mouka : voda 100 : 200) a zahřáta v zařízení po dobu 3 hodin na 65 °C. Tímto procesem se dosáhne hnědého přírodního zabarvení AromaStück® a významné sladko sladové chuti. Toho je docíleno především kvůli tvorbě maltózy v průběhu enzymatické reakce, která probíhá v produkční fázi procesu. Díky enzymatickému procesu a zahřátí směsi též dochází k vyšší absorbci vody a jejímu pevnému navázání.

AromaStück® s moukou a celým zrnem

Stejným způsobem může být připraven AromaStück® se záměnou mouky za šroty, celé zrno či olejniny jako je soja, len, sezam atd. V případě použití celých zrn je důležité po produkční fázi zvýšit teplotu na  85°C pro kompletní změknutí a dobré navázání vody i středem zrna.

Fermentace mouky s přidáním zrnin a olejnin za zvýšené teploty pro výrobu Aroma zápar je jedinečným způsobem pro obohacení sortimentu výrobků o vlastní originální receptury. Pomocí technologie Aroma můžeme zvýšit výtěžnost finálních výrobků tak, že při přípravě Aroma stupně použijeme 1 díl suchých komponentů ke 2-3 dílům vody. Do Aroma stupňů lze kromě žitné mouky přidávat zrniny a olejniny, které vaříme při teplotě 85°C. Tento postup zajistí kompletní změknutí zrna a dobré navázání vody až jeho středem. Proces výroby Aroma zápar zajistí tvorbu škrobového mazu, takže výsledný produkt má hustou medovou konzistenci. Voda je ve výsledném výrobku stabilní a pomalu se uvolňuje až několik dní. Proto je pečivo s použitím aroma zápar dlouho čerstvé a vláčné a navíc lépe stravitelné díky štěpení škrobů při fermentaci.

Výhody použití aroma technologie

  • Prodloužení čerstvosti
  • Výrazné aroma a chuť
  • Možná kombinace s dalšími předstupni
  • Vyšší dosahované výtěžnosti
  • Fungicidní ochrana
  • Snížení nákladů na suroviny (možné snížení tuku a cukru)
  • Tvorba unikátních receptur
  • Stabilita aroma směsi 24 hod. bez chlazení, 48 hodin s chlazením
A 100 ECOLINE
Výška 1290 mm
Šířka 995 mm
Hloubka 870 mm
Úroveň hladiny 1195 mm
Výška výpustě 405 mm
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon motoru míchacího nástroje 0,75 kW
Příkon topných těles 4,00 kW
Medium voda
Maximální teplota 85°C
Celková hmotnost 210 kg
Objem 110 l
Výrobní kapacita 60 kg minimum
100 kg AromaStück®