Pšeničný omládek je jedním z nejvíce efektivních způsobů, jak produkovat vysoce kvalitní pšeničný chléb a pečivo jemnější a zaoblenější chuti s vysokou elasticitou střídy a stabilní kvalitou. Jejich použití se doporučuje především tam, kde použití pšeničných kvasů není vhodné díky dosažení intezivnější až silné chuti charakteristické pro kvasy. Výrobní systémy pšeničných omládků stoupají na popularitě nejen pro jejich snadné použití, ale mnohem více také kvůli vynikajícím výsledkům dosažených při vysoké stabilitě procesu a automatizaci.
Výhody použití systémů pšeničného omládku
- Možnost kompletně automatických systémů včetně dávkování surovin
- Vysoký hygienický standard
- Zlepšení čerstvosti pečiva a chlebů
- Jemné aroma a chuť konečných pekařských produktů
- Zvýšení výtěžnosti těst až o 4 %
- Zlepšení objemu finálních produktů
- Možnost vzdálené údržby včetně technologické podpory
- Stabilní výrobní proces se stabilním konečným produktem
- Vysoká kvalita zpracování systému s dlouhou dobou životnosti
- Snižení recepturní dávky droždí do těst
- Rychlý proces zachlazení