Fermentor W200 – W500 Compactline

Fermentor W200 – W500 Compactline – tříplášťový kompaktní fermentor pro výrobu žitného i pšeničného kvasu ze startovacích kultur DIOStar s možností chlazení a ohřevu.

  • Tříplášťový fermentor z nerezové oceli včetně chladící jednotky
  • Nevyžaduje instalaci. Na kolečkách pro snadnou manipulaci
  • Speciálně tvarované míchadlo pro rychlé míchání bez vytváření hrudek a bez porušení glutenové struktury
  • Ovládací panel s PLC a dotykovou obrazovkou pro jednoduché flexibilní nastavení parametrů
  • Výkonné čerpadlo BT2
  • Plně otevíratelné víko s pracovní plochou 890 x 930 mm a koncovým spínačem
  • Dávkovací trubice s ohybem 180°

Tříplášťový kompaktní fermentor pro výrobu žitného i pšeničného kvasu s možností chlazení a ohřevu. Je vybaven intuitivním ovládacím panelem pro jednoduché nastavení parametrů fermentace. Jednotka pro zajištění požadovaných teplot fermentace. Frekvenční měnič zajišťuje flexibilní nastavení rychlosti míchání. Speciálně tvarované míchadlo pro rychlé míchání bez vytváření hrudek a bez porušení glutenové struktury. Může být využit pro pšeničné omládky do výtěžnosti TA 200-250 a pšeničné kvasy do výtěžnosti TA 220-250. Fermentor je dodáván ve dvou velikostech 200 a 500 kg. Standardně je fermentror vybaven chladící jednotkou (minimální teplota 14°C). Volitelně může být vybaven temperovací jednotkou pro ohřev (do 35°C)  a frekvenčním měničem pro flexibilní nastavení rychlosti míchání pro jednotlivé druhy produktů (obvykle 40 – 100 % maximální rychlosti míchání).

  • Tříplášťový fermentor z nerezové oceli včetně chladící jednotky
  • Nevyžaduje instalaci. Na kolečkách pro snadnou manipulaci
  • Speciálně tvarované míchadlo pro rychlé míchání bez vytváření hrudek a bez porušení glutenové struktury
  • Ovládací panel s PLC a dotykovou obrazovkou pro jednoduché flexibilní nastavení parametrů
  • Výkonné čerpadlo BT2
  • Plně otevíratelné víko s pracovní plochou 890 x 930 mm a koncovým spínačem
  • Dávkovací trubice s ohybem 180°

Volitelné příslušenství:

  • Frekvenční měnič pro flexibilní nastavení rychlosti míchání pro jednotlivé druhy produktů (obvykle 40 – 100 % maximální rychlosti míchání).
  • Temperovací jednotka pro ohřev.

Pšeničné kvasy jsou jedním z nejúčinnějších způsobů, jak produkovat vysoce kvalitní pšeničné pečivo. Pšeničný kvas si našel u pekařů oblíbenost nejen pro snadnost použití, ale mnohem více pro vynikající výsledky. S pšeničným kvasem DioStar dostane Vaše pečivo výjimečnou chuť, příjemnou vůni a skvělou elasticitu střídy.

Výhody použití pšeničného kvasu:

  • Delší čerstvost výrobků
  • Zvýraznění aroma a chuti
  • Možná kombinace s dalšími předstupni
  • Prodloužení mikrobiální tvrvanlivosti výrobku
  • Snížení nebo uplné vynechání zlepšujících přípravků
  • Skladování kvasu bez nutnosti chlazení

Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStar a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat.


Pouze s chlazením W 200 K COMPACTLINE
Výška 1260 mm
Šířka 1630 mm
Hloubka 975 mm
Úroveň hladiny 925 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,37 kW
Výkon chladící jednotky 1,43 kW
Chladící medium R 134a
Minimální teplota 14°C
Celková hmotnost 360 kg
Objem 290 l
Minimální kapacita 120 kg
Maximální kapacita 200 kg (pšeničný kvas, jedna šarže)

Chlazení a ohřev W 200 HK COMPACTLINE
Výška 1260 mm
Šířka 1630 mm
Hloubka 975 mm
Úroveň hladiny 925 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,37 kW
Výkon chladící jednotky 1,43 kW
Výkon topných těles 1,71 kW
Chladící medium R 134a
Minimální teplota 14°C
Maximální teplota 35°C
Celková hmotnost 360 kg
Objem 290 l
Minimální kapacita 120 kg
Maximální kapacita 200 kg (pšeničný kvas, jedna šarže)

 

Chl,ohř, frek.měnič W 200 HK-FU COMPACTLINE
Výška 1440 mm
Šířka 1630 mm
Hloubka 975 mm
Úroveň hladiny 925 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,37 kW
Výkon chladící jednotky 1,43 kW
Výkon topných těles 1,71 kW
Chladící medium R 134a
Minimální teplota 14°C
Maximální teplota 35°C
Celková hmotnost 375 kg
Objem 290 l
Minimální kapacita 120 kg
Maximální kapacita 200 kg (pšeničný kvas, jedna šarže)

Pouze s chlazením W 500 K COMPACTLINE
Výška 1360 mm
Šířka 2055 mm
Hloubka 1125 mm
Úroveň hladiny 1300 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,75 kW
Výkon chladící jednotky 1,79 kW
Chladící medium R 134a
Minimální teplota 14°C
Celková hmotnost 510 kg
Objem 730 l
Minimální kapacita 300 kg
Maximální kapacita 500 kg (pšeničný kvas, jedna šarže)

Chlazení a ohřev W 500 HK COMPACTLINE
Výška 1360 mm
Šířka 2055 mm
Hloubka 1125 mm
Úroveň hladiny 1300 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,75 kW
Výkon chladící jednotky 1,79 kW
Výkon topných těles 2,15 kW
Chladící medium R 134a
Minimální teplota 14°C
Maximální teplota 35°C
Celková hmotnost 510 kg
Objem 730 l
Minimální kapacita 300 kg
Maximální kapacita 500 kg (pšeničný kvas, jedna šarže)

Chl,ohř, fr.měnič W 500 HK-FU COMPACTLINE
Výška 1540 mm
Šířka 2055 mm
Hloubka 1125 mm
Úroveň hladiny 1300 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,75 kW
Výkon chladící jednotky 1,79 kW
Výkon topných těles 2,15 kW
Chladící medium R 134a
Minimální teplota 14°C
Maximální teplota 35°C
Celková hmotnost 525 kg
Objem 730 l
Minimální kapacita 300 kg
Maximální kapacita 500 kg (pšeničný kvas, jedna šarže)

Doba fermentace kvasu: 16-24 hodin při teplotě 28°C

Hodnoty konečného kvasu:

  • pH: 3,7 – 4,0
  • Kyselost: 8° – 13°AC
  • Výtěžnost: TA200-220
  • Stabilita: 24h bez chlazení, 48h s chlazením

Dávkování kvasu:

  • Bulky,kaiserky: 6,6-13,2 kg kvasu/100kg mouky
  • Bagety: 13,2 kg- 19,8 kgkvasu/100kg mouky
  • Toasty: 13,2 kg- 19,8 kgkvasu/100kg mouky
  • Chleby: 13,2 kg- 22 kgkvasu/100kg mouky