W 200 Ecoline – fermentor pro přípravu pšeničných kvasů a omládků ze startovacích kultur DIOStar
- Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli
- Nevyžaduje instalaci
- Ovládací panel s PLC a dotykovou obrazovkou pro jednoduché ukládání časů fermentace a kontrolu dávek
- Plně otevíratelné víko monitorované koncovým spínačem může být zhotoveno jako pracovní plocha (890×930 mm) z nerezové oceli
- Manuální ventil mezi výpustí a čerpadlem
- Čerpadlo BT2
- Dávkovací trubice s ohybem 180°
- Speciální míchadlo pro krátké doby míchání
Podrobný popis
Specifikace stroje
Technologie
Video
Podrobný popis
W 200 Ecoline – fermentor pro přípravu pšeničných kvasů a omládků ze startovacích kultur DIOStar. Kvasomat je vybaven intuitivním ovládacím panelem pro jednoduché ukládání časů fermentace a kontrolu dávek. Fermentor je možné dodat s klasickým víkem nebo pracovní plochou umístěnou na víku zařízení. Speciálně tvarované míchadlo pro rychlé míchání bez vytváření hrudek a bez porušení glutenové struktury. Může být využit pro pšeničné omládky do výtěžnosti TA 200-250 a kvasy do výtěžnosti TA 220-250.
Pšeničné kvasy jsou jedním z nejúčinnějších způsobů, jak produkovat vysoce kvalitní pšeničné pečivo. Pšeničný kvas si našel u pekařů oblíbenost nejen pro snadnost použití, ale mnohem více pro vynikající výsledky. S pšeničným kvasem DioStar dostane Vaše pečivo výjimečnou chuť, příjemnou vůni a skvělou elasticitu střídy.
Výhody použití pšeničného kvasu:
- Delší čerstvost výrobků
- Zvýraznění aroma a chuti
- Možná kombinace s dalšími předstupni
- Prodloužení mikrobiální tvrvanlivosti výrobku
- Snížení nebo uplné vynechání zlepšujících přípravků
- Skladování kvasu bez nutnosti chlazení
Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStar a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat.
Specifikace stroje
W 200 ECOLINE | |
---|---|
Výška | 940 mm |
Šířka | 900 mm |
Hloubka | 980 mm |
Úroveň hladiny naplnění | 890 mm |
Výška výpustě | Variabilní (pomocí dávkovací trubice) |
Elektrické připojení | 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A |
Příkon míchacího nástroje | 1.50 kW |
Příkon čerpadla | 0,37 kW |
Celková hmotnost | 235 kg |
Objem | 290 l |
Minimální kapacita | 120 kg |
Maximální kapacita | 200 kg pšeničného omládku |
Technologie
Doba fermentace kvasu: 16-24 hodin při teplotě 28°C
Hodnoty konečného kvasu:
- pH: 3,7 – 4,0
- Kyselost: 8° – 13°AC
- Výtěžnost: TA200-220
- Stabilita: 24h bez chlazení, 48h s chlazením
Dávkování kvasu:
- Bulky,kaiserky: 6,6-13,2 kg kvasu/100kg mouky
- Bagety: 13,2 kg- 19,8 kgkvasu/100kg mouky
- Toasty: 13,2 kg- 19,8 kgkvasu/100kg mouky
- Chleby: 13,2 kg- 22 kgkvasu/100kg mouky