Fermentor W 200 Ecoline

W 200 Ecoline – fermentor pro přípravu pšeničných  kvasů a omládků ze startovacích kultur DIOStar

  • Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli
  • Nevyžaduje instalaci
  • Ovládací panel s PLC a dotykovou obrazovkou pro jednoduché ukládání časů fermentace a kontrolu dávek
  • Plně otevíratelné víko monitorované koncovým spínačem může být zhotoveno jako pracovní plocha (890×930 mm) z nerezové oceli
  • Manuální ventil mezi výpustí a čerpadlem
  • Čerpadlo BT2
  • Dávkovací trubice s ohybem 180°
  • Speciální míchadlo pro krátké doby míchání

W 200 Ecoline – fermentor pro přípravu pšeničných  kvasů a omládků ze startovacích kultur DIOStar. Kvasomat je vybaven intuitivním ovládacím panelem pro jednoduché ukládání časů fermentace a kontrolu dávek. Fermentor je možné dodat s klasickým víkem nebo pracovní plochou umístěnou na víku zařízení. Speciálně tvarované míchadlo pro rychlé míchání bez vytváření hrudek a bez porušení glutenové struktury. Může být využit pro pšeničné omládky do výtěžnosti TA 200-250 a kvasy do výtěžnosti TA 220-250.

Pšeničné kvasy jsou jedním z nejúčinnějších způsobů, jak produkovat vysoce kvalitní pšeničné pečivo. Pšeničný kvas si našel u pekařů oblíbenost nejen pro snadnost použití, ale mnohem více pro vynikající výsledky. S pšeničným kvasem DioStar dostane Vaše pečivo výjimečnou chuť, příjemnou vůni a skvělou elasticitu střídy.

Výhody použití pšeničného kvasu:

  • Delší čerstvost výrobků
  • Zvýraznění aroma a chuti
  • Možná kombinace s dalšími předstupni
  • Prodloužení mikrobiální tvrvanlivosti výrobku
  • Snížení nebo uplné vynechání zlepšujících přípravků
  • Skladování kvasu bez nutnosti chlazení

Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStar a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat.


W 200 ECOLINE
Výška 940 mm
Šířka 900 mm
Hloubka 980 mm
Úroveň hladiny naplnění 890 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,37 kW
Celková hmotnost 235 kg
Objem 290 l
Minimální kapacita 120 kg
Maximální kapacita 200 kg pšeničného omládku

Doba fermentace kvasu: 16-24 hodin při teplotě 28°C

Hodnoty konečného kvasu:

  • pH: 3,7 – 4,0
  • Kyselost: 8° – 13°AC
  • Výtěžnost: TA200-220
  • Stabilita: 24h bez chlazení, 48h s chlazením

Dávkování kvasu:

  • Bulky,kaiserky: 6,6-13,2 kg kvasu/100kg mouky
  • Bagety: 13,2 kg- 19,8 kgkvasu/100kg mouky
  • Toasty: 13,2 kg- 19,8 kgkvasu/100kg mouky
  • Chleby: 13,2 kg- 22 kgkvasu/100kg mouky