AF Compact 100 HC – malý kompaktní fermentor pro výrobu žitného i pšeničného kvasu ze startovacích kultur DIOStar
- Tříplášťový fermentor z nerezové oceli včetně chladící jednotky a ohřevu
- Mobilní na kolečkách, nevyžaduje instalaci
- Vyjímatelné míchadlo
- Kompaktní ovládání pro nastavení teploty, doby míchání a doby fermentace
- Široký otvor pro snadné plnění a čištění s koncovým spínačem
- Volitelné příslušenství: přívod pro čištění 3/4“
Podrobný popis
Specifikace stroje
Technologie
Video
Podrobný popis
AF Compact 100 HC – malý tříplášťový fermentor z nerezové oceli s možností chlazení a ohřevu
Tento fermentor je primárně určený pro výrobu kvasu ze startovacích kultur DIOStar (dříve Isernhäger), ale je vhodný i pro výrobu omládku a bezlepkových kvasů. Systémy Diosna (Isernhäger -ISH) zabezpečují spolehlivé několikastupňové vyvádění aktivních kvasů. Pomocí fermentorů Diosna (Isernhäger) lze vyvádět kvasy různými metodami včetně obnovitelných kvasů opakováním konečného stupně. Systém Isernhäger zajistí dostatek vyzrálého kvasu s přesně danými parametry pro využití ve Vaší výrobě.
Hlavní výhodou kvasů DIOStrar mimo výhod klasického třístupňového kvasu je doba zpracovatelnosti, která je až 144 hodin po vyzrání bez nutnosti použití chlazení.
Další výhody použití kvasu DIOStar:
- Ekonomika výroby
- Delší čerstvost produktu
- Výrazné aroma a chuť výrobku
- Možná kombinace s dalšími předstupni
- Vyšší dosahovaná výtěžnost těst
- Kvas je po celou dobu připraven k okamžitému použití
- Skladování kvasu bez nutnosti chlazení
Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStar a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat.
Specifikace stroje
AF COMPACT 100 HC | |
Výška | 1255 mm |
Šířka | 600 mm |
Hloubka | 975 mm |
Úroveň hladiny | 1090 mm |
Výška výpustě | 300 mm |
Elektrické připojení | 1Ph/N/PE, 230 V 50 Hz, zástrčka 230 V |
Příkon motoru míchacího nástroje | 0,75 kW |
Příkon chlazení | 1,12 kW |
Chladicí medium | R 134a |
Minimální teplota | 8°C |
Maximální teplota | 40°C |
Celková hmotnost | 146 kg |
Objem | 110 l |
Výrobní kapacita | 20 kg minimum 70 kg žitného kvasu 50-70 kg pšeničného kvasu 50 kg pšeničného omládku |
Technologie
Příklady příprav žitných kvasů.
Jednostupňové kvasy – jednostupňová příprava kvasů pomocí systému Diosna (Iserhnäger) usnadňuje přípravu a zpracování kvasů, které mohou být reprodukovány. Dostupné systémy umožňují výrobu kvasů různými metodami, např.:
- Detmoldské jednostupňové vedení
- Jednostupňové vedení se solí
- Berlínské zkrácené vedení
- Vlastní receptura
Dvoustupňové kvasy umožňují zpracovávat vyšší podíl fermentované žitné mouky. Třetí stupeň není nezbytný.
- Dvoustupňová metoda s 8 hodinovou dobou fermentace
- Detmoldské vedení s dobou fermentace 3 až 4 hodiny
- Vlastní receptura
Třístupňové kvasy – pomocí zařízení Diosna (Isernhäger) lze vyvádět třístupňové žitné kvasy. Díky preciznímu řídícímu systému je jejich výroba stejně bezpečná a spolehlivá jako u jednostupňových.
- Zrychlené vedení (Faster Führung)
- Třístupňové kvasy s dobou zrání 3 hodiny třetího stupně
- Třístupňové kvasy zrající přes noc s druhým stupněm
- Třístupňové kvasy zrající přes noc s třetím stupněm
- Vlastní receptura
Hodnoty konečného žitného kvasu:
- pH: 3,3 – 3,7
- Kyselost: 24°-30°
- Výtěžnost kvasu: TA200
- Stabilita: 144hodin
Dávkování žitného kvasu:
- pšeničné: 6-12kg kvasu/ 100kg mouky
- pšenično žitné: 12-26kg kvasu/ 100kg mouky
- žitno pšeničné: 26-38kg kvasu/ 100kg mouky
- žitné: 38-46kg kvasu/ 100kg mouky