Fermentor B 300/ B 500/ B 1000 Ecoline

B 300/ B 500/ B 1000 Ecoline – fermentor pro přípravu žitných kvasů ze startovacích kultur DIOStar metodou chlebové fermentace.

  • Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli
  • Nevyžaduje instalaci, na kolečkách
  • Robustní mechanismus pro drcení celých bochníků chleba
  • Ovládací panel s PLC pro jednoduché ukládání časů fermentace a kontrolu dávek
  • Plně otevíratelné víko monitorováno koncovým spínačem
  • Manuální klapka mezi výpustí a čerpadlem
  • Čerpadlo BT3, vhodné pro práci bez vody za určitých podmínek
  • Dávkovací trubice s ohybem 180°
  • ISO fermentor: kapacita 70 litrů, vybavený víkem, materiály vhodné pro styk s potravinami.

B 300-B1000 Ecoline – fermentor pro přípravu žitných kvasů ze startovacích kultur DIOStart metodou chlebové fermentace.

Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli pro výrobu žitného kvasu s možností zpracování technologického chleba. Kvas typu chlebové fermentace byl vyvinut v 80. Letech německou firmou IsernHäger a v roce 1982 byl patentován. Výjimečnou vlastností chlebové fermentace je možnost zkvasit 15 až 50 % chleba místo žitné mouky do kvasu a též neobyčejně dlouhá doba zpracovatelnosti kvasu, která je po vyzrání až 144 hodin. Chléb v kvasu nejen uspoří suroviny, ale dodává aroma a čerstvost nově vyrobeným chlebům. Fermentor je nabízen ve třech velikostech 300, 500 a 1000.

Hlavní výhodou kvasů DIOStart mimo výhod klasického třístupňového kvasu je doba zpracovatelnosti, která je až 144 hodin po vyzrání bez nutnosti použití chlazení.

Další výhody použití kvasu DIOStart:

  • Ekonomika výroby
  • Delší čerstvost produktu
  • Výrazné aroma a chuť výrobku
  • Použití technologického chleba do kvasu
  • Kopíruje chuť tzv. třístupňového vedení
  • Snadné použití
  • Možná kombinace s dalšími předstupni
  • Vyšší dosahovaná výtěžnost těst
  • Kvas je po celou dobu připraven k okamžitému použití
  • Skladování kvasu bez nutnosti chlazení

Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStart a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat


B 300 ECOLINE B 500 ECOLINE B 1000 ECOLINE
Výška 1370 mm 1350 mm 1560 mm
Šířka 835 mm 1060 mm 1320 mm
Hloubka 1100 mm 1315 mm 1570 mm
Úroveň hladiny 1250 mm 1240 mm 1440 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice) Variabilní (pomocí dávkovací trubice) Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW 1.50 kW 2.20 kW
Příkon čerpadla 0.75 kW 0.75 kW 0.75 kW
Celková hmotnost 350 kg 405 kg 550 kg
Objem 450 l 720 l 1350 l
Minimální kapacita 180 kg 300 kg 600 kg
Maximální kapacita 300 kg 500 kg 1000 kg

Výhody kvasu:

  • stabilní fermentace
  • doba zpracování kvasu 144 hodin
  • do všech druhů žitných, žitno-pšeničných a pšenično-žitných výrobků
  • možnost kontroly vzorků kvasu v certifikované laboratoři
  • výtěžnost : TA 200-220

Dávkování kvasu:

  • Pšeničné produkty: 3-6%  = 6-12 kg kvasu/100kg mouky
  • Pšenično-žitné: 6-13% = 12-26 kg kvasu/100kg mouky
  • Žitno-pšeničné: 13-19% = 26-38kg kvasu/100kg mouky
  • Žitné: 19-23% = 38-46kg kvasu/100kg mouky