Fermentor RW 650 HK-FU Compactline

RW 650 HK-FU Compactline – fermentor pro výrobu žitného i pšeničného kvasu ze startovacích kultur DIOStar

  • Tříplášťový fermentor z nerezové oceli včetně chladící a temperovací jednotky a frekvenčního měniče
  • Nevyžaduje instalaci. Na kolečkách pro snadnou manipulaci
  • Speciálně tvarované míchadlo se stěrkami stěn a dna
  • Frekvenční měnič pro flexibilní nastavení rychlosti míchání pro jednotlivé druhy produktů (obvykle 40 – 100 % maximální rychlosti míchání)
  • Ovládací panel s PLC a dotykovou obrazovkou pro jednoduché flexibilní nastavení parametrů
  • Výkonné čerpadlo BT3
  • Víko se vstupním otvorem DN 400 monitorováno koncovým spínačem.
  • Dávkovací trubice s ohybem 180
  • Volitelné: PH senzor pro kontrolu kvality kvasů a omládků dle hodnoty pH.

Tento fermentor je primárně určený pro výrobu kvasu ze startovacích kultur DIOStar (dříve Isernhäger), ale je vhodný i pro výrobu omládku a bezlepkových kvasů. Systémy Diosna (Isernhäger -ISH) zabezpečují spolehlivé několikastupňové vyvádění aktivních kvasů. Pomocí fermentorů Diosna (Isernhäger) lze vyvádět kvasy různými metodami včetně obnovitelných kvasů opakováním konečného stupně. Systém Isernhäger zajistí dostatek vyzrálého kvasu s přesně danými parametry pro využití ve Vaší výrobě.

Hlavní výhodou kvasů DIOStrar mimo výhod klasického třístupňového kvasu je doba zpracovatelnosti, která je až 144 hodin po vyzrání bez nutnosti použití chlazení.

Další výhody použití kvasu DIOStar:

  • Ekonomika výroby
  • Delší čerstvost produktu
  • Výrazné aroma a chuť výrobku
  • Možná kombinace s dalšími předstupni
  • Vyšší dosahovaná výtěžnost těst
  • Kvas je po celou dobu připraven k okamžitému použití
  • Skladování kvasu bez nutnosti chlazení

Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStar a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat.


RW 650 HK-FU COMPACTLINE
Výška 1910 mm
Šířka 2050 mm
Hloubka 1220 mm
Úroveň hladiny 1570 mm
Výška výpustě Variabilní (pomocí dávkovací trubice)
Elektrické připojení 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A
Příkon míchacího nástroje 1.50 kW
Příkon čerpadla 0,75 kW
Výkon chladící jednotky 1,79 kW
Výkon topných těles 2,15 kW
Chladící medium R 134a
Minimální teplota 14°C
Maximální teplota 35°C
Celková hmotnost 610 kg
Objem 650 l
Minimální kapacita 300 kg
Maximální kapacita 500 kg (jedna šarže)

Příklady příprav žitných kvasů.

Jednostupňové kvasy – jednostupňová příprava kvasů pomocí systému Diosna (Iserhnäger) usnadňuje přípravu a zpracování kvasů, které mohou být reprodukovány. Dostupné systémy umožňují výrobu kvasů různými metodami, např.:

  • Detmoldské jednostupňové vedení
  • Jednostupňové vedení se solí
  • Berlínské zkrácené vedení
  • Vlastní receptura

Dvoustupňové kvasy umožňují zpracovávat vyšší podíl fermentované žitné mouky. Třetí stupeň není nezbytný.

  • Dvoustupňová metoda s 8 hodinovou dobou fermentace
  • Detmoldské vedení s dobou fermentace 3 až 4 hodiny
  • Vlastní receptura

Třístupňové kvasy – pomocí zařízení Diosna (Isernhäger) lze vyvádět třístupňové žitné kvasy. Díky preciznímu řídícímu systému je jejich výroba stejně bezpečná a spolehlivá jako u jednostupňových.

  • Zrychlené vedení (Faster Führung)
  • Třístupňové kvasy s dobou zrání 3 hodiny třetího stupně
  • Třístupňové kvasy zrající přes noc s druhým stupněm
  • Třístupňové kvasy zrající přes noc s třetím stupněm
  • Vlastní receptura

Hodnoty konečného žitného kvasu:

  • pH: 3,3 – 3,7
  • Kyselost: 24°-30°
  • Výtěžnost kvasu: TA200
  • Stabilita: 144hodin

Dávkování žitného kvasu:

  • pšeničné: 6-12kg kvasu/ 100kg mouky
  • pšenično žitné: 12-26kg kvasu/ 100kg mouky
  • žitno pšeničné: 26-38kg kvasu/ 100kg mouky
  • žitné: 38-46kg kvasu/ 100kg mouky