RW 500/1000 Ecoline – fermentor pro výrobu žitného i pšeničného kvasu ze startovacích kultur DIOStar
- Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli
- Nevyžaduje instalaci
- Speciálně tvarované míchadlo se stěrkami dna a stěn nádoby
- Ovládací panel s PLC a dotykovou obrazovkou pro kontrolu objemu a času dávkování, nastavení doby fermentace a dalších parametrů
- Oboustranně otevíratelné víko, monitorované koncovým spínačem
- Manuální ventil mezi výpustí z fermentoru a čerpadlem.
- Čerpadlo BT3
- Dávkovací trubice s ohybem 180°
Podrobný popis
Specifikace stroje
Technologie
Video
Podrobný popis
Tento fermentor je primárně určený pro výrobu kvasu ze startovacích kultur DIOStar (dříve Isernhäger), ale je vhodný i pro výrobu omládku a bezlepkových kvasů. Systémy Diosna (Isernhäger -ISH) zabezpečují spolehlivé několikastupňové vyvádění aktivních kvasů. Pomocí fermentorů Diosna (Isernhäger) lze vyvádět kvasy různými metodami včetně obnovitelných kvasů opakováním konečného stupně. Systém Isernhäger zajistí dostatek vyzrálého kvasu s přesně danými parametry pro využití ve Vaší výrobě. Fermentor pro přípravu žitných a pšeničných kvasů je vybaven intuitivním ovládacím panelem pro kontrolu objemu a času dávkování, nastavení doby fermentace a dalších parametrů. Speciálně tvarované míchadlo zabraňuje vytváření hrudek, se stěrkami proti ulpívání a zasychání zbytků na stěnách a dnu nádoby. Může být využit pro žitné kvasy do výtěžnosti TA 220 a pro pšeničné omládky TA 210.
Hlavní výhodou kvasů DIOStrar mimo výhod klasického třístupňového kvasu je doba zpracovatelnosti, která je až 144 hodin po vyzrání bez nutnosti použití chlazení.
Další výhody použití kvasu DIOStar:
- Ekonomika výroby
- Delší čerstvost produktu
- Výrazné aroma a chuť výrobku
- Možná kombinace s dalšími předstupni
- Vyšší dosahovaná výtěžnost těst
- Kvas je po celou dobu připraven k okamžitému použití
- Skladování kvasu bez nutnosti chlazení
Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStar a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat.
Specifikace stroje
RW 500 ECOLINE | RW 1000 ECOLINE | |
---|---|---|
Výška | 1890 mm | 2110 mm |
Šířka | 1070 mm | 1420 mm |
Hloubka | 1000 mm | 1350 mm |
Úroveň hladiny | 1360 mm | 1520 mm |
Výška výpustě | Variabilní (pomocí dávkovací trubice) | Variabilní (pomocí dávkovací trubice) |
Elektrické připojení | 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A | 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A |
Příkon míchacího nástroje | 1.50 kW | 2.20 kW |
Příkon čerpadla | 0.75 kW | 0.75 kW |
Celková hmotnost | 256 kg | 385 kg |
Objem | 505 l | 1100 l |
Minimální kapacita | 180 kg | 360 kg |
Maximální kapacita | 300 kg | 600 kg |
Technologie
Příklady příprav žitných kvasů.
Jednostupňové kvasy – jednostupňová příprava kvasů pomocí systému Diosna (Iserhnäger) usnadňuje přípravu a zpracování kvasů, které mohou být reprodukovány. Dostupné systémy umožňují výrobu kvasů různými metodami, např.:
- Detmoldské jednostupňové vedení
- Jednostupňové vedení se solí
- Berlínské zkrácené vedení
- Vlastní receptura
Dvoustupňové kvasy umožňují zpracovávat vyšší podíl fermentované žitné mouky. Třetí stupeň není nezbytný.
- Dvoustupňová metoda s 8 hodinovou dobou fermentace
- Detmoldské vedení s dobou fermentace 3 až 4 hodiny
- Vlastní receptura
Třístupňové kvasy – pomocí zařízení Diosna (Isernhäger) lze vyvádět třístupňové žitné kvasy. Díky preciznímu řídícímu systému je jejich výroba stejně bezpečná a spolehlivá jako u jednostupňových.
- Zrychlené vedení (Faster Führung)
- Třístupňové kvasy s dobou zrání 3 hodiny třetího stupně
- Třístupňové kvasy zrající přes noc s druhým stupněm
- Třístupňové kvasy zrající přes noc s třetím stupněm
- Vlastní receptura
Hodnoty konečného žitného kvasu:
- pH: 3,3 – 3,7
- Kyselost: 24°-30°
- Výtěžnost kvasu: TA200
- Stabilita: 144hodin
Dávkování žitného kvasu:
- pšeničné: 6-12kg kvasu/ 100kg mouky
- pšenično žitné: 12-26kg kvasu/ 100kg mouky
- žitno pšeničné: 26-38kg kvasu/ 100kg mouky
- žitné: 38-46kg kvasu/ 100kg mouky