- Karuselový systém je navržen individuálně pro konkrétní proces výroby těsta
- Obvykle zahrnuje 3-4 stanice, v případě nutnosti několika fází zámisu může mít až 6 stanic
- Karuselový systém je vhodný obzvláště pro výrobní linky, které pracují s těstem s krátkou dobou zrání nebo kynutí.
- Karuselový systém je alternativou k systému spodního vyprazdňování
- Jednotlivé procesy přípravy těsta (dávkování, zámis, vyprazdňování) lze provádět paralelně
- Vhodný pro nižší objemy dávek těsta, kdy umožňuje větší počet zámisů za hodinu, a tak poskytuje velkou technickou výhodu při přípravě těst s krátkou dobou zrání, kdy výrobní proces vyžaduje dávkování těsta k dalšímu zpracování v krátkých přesně určených intervalech
- Dostupné pro výrobní kapacity od 800 do 8 000 kg/hod
- Přísady s konzistencí pasty mohou být dávkovány přímo do díže, která je opatřena tenzometrickým systémem. Sypké a tekuté přísady se gravimetricky dávkují do zásobníků z nichž se automaticky plní díže
- Nejrychlejší možná změna receptur
- Zcela bezprašné plnění díží
- Intenzivní zámis v krátké době s vysokou efektivitou spirálového nebo wendelowa hnětače DIOSNA
- Řízení doby, teploty a výkonu procesu přípravy těsta
- Nastavitelná doba zrání těsta
- Delší doby zrání může být dosaženo použitím většího počtu díží
- Vyprazdňování díží beze zbytků pomocí speciálního DIOSNA vyškrabavacího nástroje
- Automatizovaný proces přípravy těsta integrovaný do ovládacího systému výrobní linky
- Spolehlivé a bezpečné zařízení s pevnou průmyslovou konstrukcí
- Při běžných dobách zámisu lze s dvěma hnětači dostáhnout výkonu 8 až 10 dávek za hodinu