B 300/ B 500/ B 1000 Ecoline – fermentor pro přípravu žitných kvasů ze startovacích kultur DIOStar metodou chlebové fermentace.
- Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli
- Nevyžaduje instalaci, na kolečkách
- Robustní mechanismus pro drcení celých bochníků chleba
- Ovládací panel s PLC pro jednoduché ukládání časů fermentace a kontrolu dávek
- Plně otevíratelné víko monitorováno koncovým spínačem
- Manuální klapka mezi výpustí a čerpadlem
- Čerpadlo BT3, vhodné pro práci bez vody za určitých podmínek
- Dávkovací trubice s ohybem 180°
- ISO fermentor: kapacita 70 litrů, vybavený víkem, materiály vhodné pro styk s potravinami.
Podrobný popis
Specifikace stroje
Technologie
Video
Podrobný popis
B 300-B1000 Ecoline – fermentor pro přípravu žitných kvasů ze startovacích kultur DIOStart metodou chlebové fermentace.
Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli pro výrobu žitného kvasu s možností zpracování technologického chleba. Kvas typu chlebové fermentace byl vyvinut v 80. Letech německou firmou IsernHäger a v roce 1982 byl patentován. Výjimečnou vlastností chlebové fermentace je možnost zkvasit 15 až 50 % chleba místo žitné mouky do kvasu a též neobyčejně dlouhá doba zpracovatelnosti kvasu, která je po vyzrání až 144 hodin. Chléb v kvasu nejen uspoří suroviny, ale dodává aroma a čerstvost nově vyrobeným chlebům. Fermentor je nabízen ve třech velikostech 300, 500 a 1000.
Hlavní výhodou kvasů DIOStart mimo výhod klasického třístupňového kvasu je doba zpracovatelnosti, která je až 144 hodin po vyzrání bez nutnosti použití chlazení.
Další výhody použití kvasu DIOStart:
- Ekonomika výroby
- Delší čerstvost produktu
- Výrazné aroma a chuť výrobku
- Použití technologického chleba do kvasu
- Kopíruje chuť tzv. třístupňového vedení
- Snadné použití
- Možná kombinace s dalšími předstupni
- Vyšší dosahovaná výtěžnost těst
- Kvas je po celou dobu připraven k okamžitému použití
- Skladování kvasu bez nutnosti chlazení
Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStart a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat
Specifikace stroje
B 300 ECOLINE | B 500 ECOLINE | B 1000 ECOLINE | |
---|---|---|---|
Výška | 1370 mm | 1350 mm | 1560 mm |
Šířka | 835 mm | 1060 mm | 1320 mm |
Hloubka | 1100 mm | 1315 mm | 1570 mm |
Úroveň hladiny | 1250 mm | 1240 mm | 1440 mm |
Výška výpustě | Variabilní (pomocí dávkovací trubice) | Variabilní (pomocí dávkovací trubice) | Variabilní (pomocí dávkovací trubice) |
Elektrické připojení | 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A | 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A | 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A |
Příkon míchacího nástroje | 1.50 kW | 1.50 kW | 2.20 kW |
Příkon čerpadla | 0.75 kW | 0.75 kW | 0.75 kW |
Celková hmotnost | 350 kg | 405 kg | 550 kg |
Objem | 450 l | 720 l | 1350 l |
Minimální kapacita | 180 kg | 300 kg | 600 kg |
Maximální kapacita | 300 kg | 500 kg | 1000 kg |
Technologie
Výhody kvasu:
- stabilní fermentace
- doba zpracování kvasu 144 hodin
- do všech druhů žitných, žitno-pšeničných a pšenično-žitných výrobků
- možnost kontroly vzorků kvasu v certifikované laboratoři
- výtěžnost : TA 200-220
Dávkování kvasu:
- Pšeničné produkty: 3-6% = 6-12 kg kvasu/100kg mouky
- Pšenično-žitné: 6-13% = 12-26 kg kvasu/100kg mouky
- Žitno-pšeničné: 13-19% = 26-38kg kvasu/100kg mouky
- Žitné: 19-23% = 38-46kg kvasu/100kg mouky