Startovací žitná kultura DIOStart rye

DIOStart rye - startovací kultura pro výrobu žitného kvasu ve fermentorech Diosna.

Pro rychlé okyselení
Certifikovaná ekologická kvalita (DE-ÖKO-006)
Silná aromatická chuť
Vysoká aktivitu plynů
Ideální i pro pečení bez přidaného droždí


Startovací žitná kultura DIOStart rye

Systémy Diosna (Isernhäger) zabezpečují spolehlivé několikastupňové vyvádění aktivních žitných kvasů. Pomocí systému fermentorů a startovacích kultur DIOStar lze vyvádět kvasy různými metodami, včetně obnovitelných kvasů opakováním konečného stupně. Systém Diosna zajistí vždy dostatek vyzrálého kvasu s přesně danými parametry pro využití ve Vaší výrobě.

Příklady příprav žitných kvasů.

Jednostupňové kvasy – jednostupňová příprava kvasů pomocí systému Diosna (Iserhnäger) usnadňuje přípravu a zpracování kvasů, které mohou být reprodukovány. Dostupné systémy umožňují výrobu kvasů různými metodami, např.:

  • Detmoldské jednostupňové vedení
  • Jednostupňové vedení se solí
  • Berlínské zkrácené vedení
  • Vlastní receptura

Dvoustupňové kvasy umožňují zpracovávat vyšší podíl fermentované žitné mouky. Třetí stupeň není nezbytný.

  • Dvoustupňová metoda s 8 hodinovou dobou fermentace
  • Detmoldské vedení s dobou fermentace 3 až 4 hodiny
  • Vlastní receptura

Třístupňové kvasy – pomocí zařízení Diosna (Isernhäger) lze vyvádět třístupňové žitné kvasy. Díky preciznímu řídícímu systému je jejich výroba stejně bezpečná a spolehlivá jako u jednostupňových.

  • Zrychlené vedení (Faster Führung)
  • Třístupňové kvasy s dobou zrání 3 hodiny třetího stupně
  • Třístupňové kvasy zrající přes noc s druhým stupněm
  • Třístupňové kvasy zrající přes noc s třetím stupněm
  • Vlastní receptura

Hodnoty konečného žitného kvasu:

  • pH: 3,3 – 3,7
  • Kyselost: 24°-30°
  • Výtěžnost kvasu: TA200
  • Stabilita: kvas není stabilizovaný (stabilita v závislosti na okolních podmínkách)

Dávkování žitného kvasu:

  • pšeničné: 6-12kg kvasu/ 100kg mouky
  • pšenično žitné: 12-26kg kvasu/ 100kg mouky
  • žitno pšeničné: 26-38kg kvasu/ 100kg mouky
  • žitné: 38-46kg kvasu/ 100kg mouky