B 200 Ecoline – fermentor pro přípravu žitných kvasů ze startovacích kultur DIOStar metodou chlebové fermentace.
- Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli
- Nevyžaduje instalaci, na kolečkách
- Robustní mechanismus pro drcení celých bochníků chleba
- Ovládací panel s PLC pro jednoduché ukládání časů fermentace a kontrolu dávek
- Plně otevíratelné víko monitorované koncovým spínačem je zhotoveno jako pracovní plocha (890×930 mm) z nerezové oceli
- Manuální ventil mezi výstupem nádrže a čerpadlem
- Čerpadlo BT2, vhodné pro práci bez vody za určitých podmínek
- Dávkovací trubice s ohybem 180°
Podrobný popis
Specifikace stroje
Technologie
Video
Podrobný popis
B 200 Ecoline – fermentor pro přípravu žitných kvasů ze startovacích kultur DIOStar metodou chlebové fermentace.
Jednoplášťový fermentor z nerezové oceli pro výrobu žitného kvasu s možností zpracování technologického chleba. Kvas typu chlebové fermentace byl vyvinut v 80. Letech německou firmou IsernHäger a v roce 1982 byl patentován. Výjimečnou vlastností chlebové fermentace je možnost zkvasit 15 až 50 % chleba místo žitné mouky do kvasu a též neobyčejně dlouhá doba zpracovatelnosti kvasu, která je po vyzrání až 144 hodin. Chléb v kvasu nejen uspoří suroviny, ale dodává aroma a čerstvost nově vyrobeným chlebům.
Hlavní výhodou kvasů DIOStrar mimo výhod klasického třístupňového kvasu je doba zpracovatelnosti, která je až 144 hodin po vyzrání bez nutnosti použití chlazení.
Další výhody použití kvasu DIOStar:
- Ekonomika výroby
- Delší čerstvost produktu
- Výrazné aroma a chuť výrobku
- Použití technologického chleba do kvasu
- Kopíruje chuť tzv. třístupňového vedení
- Snadné použití
- Možná kombinace s dalšími předstupni
- Vyšší dosahovaná výtěžnost těst
- Kvas je po celou dobu připraven k okamžitému použití
- Skladování kvasu bez nutnosti chlazení
Ke všem dodávaným fermentorům zajišťujeme dodávku startovacích kultur DIOStar a odbornou technologickou podporu. Dále nabízíme možnost testování stroje přímo na Vaší pekárně. V případě zájmu nás neváhejte kontatovat
Specifikace stroje
B 200 ECOLINE | |
---|---|
Výška | 940 mm |
Šířka | 900 mm |
Hloubka | 980 mm |
Úroveň hladiny | 890 mm |
Výška výpustě | Variabilní (pomocí dávkovací trubice) |
Elektrické připojení | 3 Ph/N/PE, 400 V 50 Hz, CEE zástrčka 16 A |
Příkon míchacího nástroje | 1.50 kW |
Příkon čerpadla | 0,37 kW |
Celková hmotnost | 280 kg |
Objem | 280 l |
Minimální kapacita | 120 kg |
Maximální kapacita | 200 kg |
Technologie
- stabilní fermentace
- doba zpracování kvasu 144 hodin
- do všech druhů žitných, žitno-pšeničných a pšenično-žitných výrobků
- možnost kontroly vzorků kvasu v certifikované laboratoři
- výtěžnost : TA 200-220
Dávkování kvasu:
- Pšeničné produkty: 3-6% = 6-12 kg kvasu/100kg mouky
- Pšenično-žitné: 6-13% = 12-26 kg kvasu/100kg mouky
- Žitno-pšeničné: 13-19% = 26-38kg kvasu/100kg mouky
- Žitné: 19-23% = 38-46kg kvasu/100kg mouky